Προσεύχομαι ώστε καθένας που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο να βιώσει βαθιά εσωτερική ειρήνη, ή πνευματική γαλήνη, και να επιτύχει το αληθινό νόημα της ανθρώπινης ζωής. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ενθαρρύνω καθένα να διαβάσει κυρίως το κεφάλαιο «Η Εξάσκηση στην Τελική Μποντιτσίτα». Μέσα από προσεκτική ανάγνωση και στοχασμό αυτού του κεφαλαίου ξανά και ξανά με ένα θετικό πνεύμα, θα αποκτήσετε πολύ περισπούδαστη γνώση, ή σοφία, η οποία θα δώσει μεγάλο νόημα στη ζωή σας.
ΓΚΕΣΕ ΚΕΛΣΑΝΓΚ ΓΚΙΑΤΣΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο: Συγγραφέας του Σύγχρονου Βουδισμού

Geshe Kelsang Gyatso: Author of Modern BuddhismΟ Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο χειροτονήθηκε βουδιστής μοναχός στο Θιβέτ, όταν ήταν οκτώ ετών. Είναι ένας πλήρως πραγματωμένος δάσκαλος του διαλογισμού και ένας διεθνώς φημισμένος δάσκαλος του Βουδισμού. Ζει στη Δύση από το 1977, είναι ο συγγραφέας 21 βιβλίων, τα οποία χαίρουν παγκόσμιας αποδοχής και αποκαλύπτουν ολόκληρο το βουδιστικό μονοπάτι προς τη φώτιση, συμπεριλαμβάνοντας τις διδασκαλίες του Βούδα της Σούτρα και της Τάντρα. Επίσης, είναι ο ιδρυτής περισσότερων από 1.100 Κέντρων Διαλογισμού Καντάμ-πα και ομάδων σε όλο τον κόσμο.

Κριτικές για τα βιβλία του Γκέσε Κέλσανγκ

BBC - «Μια από τις πιο περιεκτικές παρουσιάσεις του βουδιστικού μονοπατιού σε οποιαδήποτε δυτική γλώσσα».

Buddhist Studies Review - «Είναι εκπληκτικό αυτό το οποίο έχει παραχθεί εδώ! Στην πραγματικότητα ένα νέο και αυτο-επεξηγηματικό βουδιστικό κείμενο-σχόλιο γραμμένο στα αγγλικά».

Innerchange Magazine - «Μια υπέροχη αναθεωρημένη έκδοση του κλασικού... Καντάμ Λαμρίμ που θα σας οδηγήσει στην κατάσταση της εσωτερικής ειρήνης».

New Humanity Journal - «Προάγει την εσωτερική γαλήνη και συμπόνια στην ύπαρξη ενός ανθρώπου».

Περισσότερες Πληροφορίες

Ο Σεβάσμιος Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο είναι ένας πλήρως πραγματωμένος δάσκαλος του διαλογισμού και ένας διεθνώς φημισμένος δάσκαλος του Βουδισμού.

Ο Γκέσε-λα, όπως τον αποκαλούν οι μαθητές του, είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αναβίωση του Βουδισμού Καντάμ-πα παγκοσμίως στις μέρες μας.

Από την ηλικία των οκτώ, ο Γκέσε-λα μελέτησε εκτενώς στα μεγάλα μοναστικά πανεπιστήμια του Θιβέτ και απέκτησε τον τίτλο του «Γκέσε», ο οποίος κυριολεκτικά σημαίνει «πνευματικός φίλος». Και κάτω από την καθοδήγηση του Κιάμπτζε Τρίτζανγκ Ρίνποτσε, που ήταν ο Πνευματικός του Οδηγός, πέρασε τα επόμενα δεκαοκτώ χρόνια σε διαλογιστική απομόνωση στα Ιμαλάια.

Το 1977 αποδέχτηκε την πρόταση να διδάξει στο Κέντρο Διαλογισμού Καντάμ-πα Μαντζούσρι στην Αγγλία, όπου και έζησε για πολλά χρόνια δίνοντας διδασκαλίες και καθοδήγηση σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών.

Κάθε χρόνο, ο Γκέσε-λα δίνει διδασκαλίες και ενδυναμώσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ Καντάμ-πα, όπου συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Έχει γράψει μια σειρά από αξιοθαύμαστα βιβλία για το Βουδισμό και το διαλογισμό, από βασικά εισαγωγικά βιβλία έως πιο προχωρημένα φιλοσοφικά κείμενα και εγχειρίδια διαλογισμού.

Ο Γκέσε-λα έχει θεσπίσει τρία μοναδικά προγράμματα μελέτης και έχει ιδρύσει πάνω από 1100 κέντρα και ομάδες σε όλο τον κόσμο. Εκπαίδευσε εκατοντάδες καταρτισμένους δασκάλους και μια ακμάζουσα μοναστική κοινότητα, και δημιούργησε ένα πρόγραμμα για να χτίσει βουδιστικούς ναούς σε κάθε μεγάλη πόλη στον κόσμο.

Στις διδασκαλίες του ο Γκέσε Κέλσανγκ, δίνει έμφαση στη σημασία του διαλογισμού και στο πώς μπορούμε να τον εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Πιο συγκεκριμένα δίνει έμφαση στην ανάγκη να είμαστε αληθινά χαρούμενοι και στο πώς να αναπτύξουμε μια ευγενική καρδιά, ώστε να βοηθάμε τους άλλους. Όλες αυτές τις αρετές τις επιδεικνύει τέλεια στη ζωή του.

Αυτός ο αξιοθαύμαστος δάσκαλος εμπνέει τόσους πολλούς ανθρώπους από τόσες πολλές διαφορετικές χώρες, γιατί διδάσκει με το παράδειγμά του.

Είναι ένας ταπεινός βουδιστής μοναχός που έχει αφιερωθεί στο να βοηθάει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρίσκουν αληθινή ευτυχία μέσα στην καρδιά τους.

 

Buddhist Meditation Master Geshe Kelsang Gyatso